Våra destinationer

La France DMC hjälper ditt företag att hitta den bästa destinationen för en konferensresa till Frankrike. Vare sig det handlar om team-building, moralstärkande aktiviteter eller en kick-off för att äta god mat i vackra miljöer kommer ni återvända till kontoret med ny energi och minnen för livet.

Frankrike är ett otroligt spännande och inspirerande land med många möjligheter. Här finns storstadspuls, pittoreska bergsbyar, vackra skidlandskap och kritvita stränder. Fransmännen är kända för sin färgstarka mentalitet, utsökta matlagning, goda viner och avslappnade livsstil. Frankrike är helt enkelt ett land för livsnjutare. Vi organiserar konferensresor till både storstäder och pittoreska småstäder på den franska landsbygden. Vad sägs om att ta med hela teamet på skidåkning och fonduekvällar i de franska alperna eller vinprovning i Provence?

Med dess mångfaldiga och berikande kultur är Frankrike det ultimata resmålet för inspirerande företagsresor.

Franska Rivieran

Photo of turquoise water, beach and blue skies in the Mediterranean and France.
Foto: ©Christine Svedjemo

Nice, Cannes, Monaco, say no more.

Franska Rivieran, även känd som Côte d’Azur, är en av världens mest prestigefyllda destinationer. Denna glittrande pärla i södra Frankrike sträcker sig längs Medelhavskusten och erbjuder en förtrollande kombination av sol, sand och glamour.

Det milda medelhavsklimatet gör Franska Rivieran till ett året runt-resmål, och dess mångsidighet är imponerande. Monaco ligger en kort bussresa från Nice vilket gör det enkelt att även besöka det fascinerande minilandet mellan Italien och Frankrike.

Champagne

Image of a bottle of champagne Louis de Sacy and French pastry macarons
Foto: ©Christine Svedjemo

Välkommen till Frankrikes mest kända vindistrikt – det bubblande Champagne. Här finns böljande vackra landskap och små pittor eska byar med champagnegårdar.

Champagne är den givna destinationen för bubbelälskare och en perfekt destination för grupper som vill uppleva fransk kultur och vackra landskap. Här kan man cykla bland champagnegårdar, få en inblick i det vardagliga livet som champagneproducent, åka flodbåt och besöka den anrika katedralen. En champagneresa kan göras på både liten och stor budget.

Franska alperna

brown wooden house on green grass field near green trees and mountains
Photo by Mateusz Sałaciak on Pexels.com

Franska alperna bjuder såklart på skidåkning utav världsklass, men vi älskar även alperna under vår och höst. Vackra höstfärger med snötäckta toppar, vandring i de majestätiska bergen i vårsolen eller slalom i nypistade backar. Oavsett säsong kommer du älska att uppleva alperna.

Chamonix och Annecy är våra favoriter där vi organiserar lyckade konferensresor för alla grupper av olika storlekar.

Loiredalen

A stone wall with a gate to a dirt raod surrounded by a field of vineyards with a blue sky and some clouds.


Bo på ett äkta franskt slott eller en mysig herrgård, konferera i lugn och naturskön miljö, besök små genuina byar, cykla i detta vackra landskap, besök vingårdar och smaka på det fantastiska berömda vinet från la Loire.

Loiredalen ligger ca 2,5 timmar sydväst om Paris och bjuder på vackra slott och en fascinerande historia. Loiredalen är en fascinerande destination för konferensgrupper som redan varit överallt.

Paris

View over Paris in daylight with Eiffel Tower in the background
Foto: ©Christine Svedjemo

Paris, den romantiska huvudstaden i Frankrike, är en stad som utstrålar en tidlös skönhet och ett rikt kulturellt arv. Känd som “City of Lights”, har Paris en förtrollande blandning av historiska monument, fashionabla boulevarder och en pulserande konst- och matkultur.

Paris vimlar av trevligheter och här kan vi hitta någonting för alla smaker. Man kan bo inne i Paris stadskärna eller i ett av alla vackra slott och herrgårdar strax utanför. Paris är perfekt för företagsresor under vilken man samlar kontor från olika delar av Sverige (eller världen).

Normandie

Image of Mont Saint Michel in sunset


Mest känt för landstigningsstränderna och alla museum om andra världskriget, är regionen en perfekt destination för konferensresor. I Normandie möts du av ett underbart landskap med ängar, äppelodlingar och mysiga stenhus. Det är en plats som bjuder in till avkoppling och ger möjligheter till vandring, cykling och utforskande av den vackra franska landsbygden.

Här finns även aktiviteter såsom hästridning och ostronprovning. Kanske även ett besök på ett Calvados-destilleri eller det dramatiska klostret Mont-Saint Michel? De två mysiga fiskebyarna Deauville och Trouville, Frankrikes svar på Båstad och Torekov, erbjuder en perfekt mix av god mat och nattliv.